Van Public Relations naar Digital Media Manager in 10 minuten - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Van Public Relations naar Digital Media Manager in 10 minuten

Van Public Relations naar Digital Media Manager in 10 minuten

21 jaar, ondertussen al 31 dagen aan het werk op mijn stage en voor de verandering nog geen tas koffie gedronken vandaag. Een korte omschrijving van mezelf: Daphne, een verkorter in de afstudeerrichting Digital Media Manager met al een Bachelor Media & Entertainment Business op zak.

Overstap naar DMM

Chaos komt bij mij niet voor, organisatie staat centraal. Ik probeer dagen voor mijn deadline alles al af te hebben, zodat er geen paniek ontstaat dat het mij niet zou lukken of er nog hulp gevraagd kan worden waar nodig. Meteen nadat ik afgestudeerd was in mijn eerste bachelor wist ik dat ik nog niet klaar was om naar het battlefield te gaan (lees: werkveld). Dus nam mijn verhaal een nieuwe richting, letterlijk.

Door een vriendin had ik mezelf ingeschreven voor het verkort traject Public Relations. Het plan was om dit samen te volgen. In de eerste 10 minuten van mijn opleiding had ik jammer genoeg al door dat PR niets voor mij was. Het was allemaal te veel gebaseerd op bloggen en vloggen, not my cup of tea… Daarom heb ik meteen gevraagd om over te stappen naar een andere specialisatie, Digital Media Manager.

“In de eerste 10 minuten van mijn opleiding had ik jammer genoeg al door dat PR niets voor mij was.”

Digital Media Manager was dus oorspronkelijk niet mijn eerste keuze, vooral het web analytics gedeelte schrikte mij een beetje af. Ik heb dan toch de knoop doorgehakt en besloten om deze richting te volgen, omdat ik wist dat websites maken hier een onderdeel van was en dat is wél my cup of tea. Uiteindelijk bleek de richting ook volledig wat ik zocht en had ik zelfs een vak PR waar ik het een en het ander van kon bijleren, win-win dus.

Content als leidraad op stage

Doorheen het semester zijn er enkele sprekers langsgekomen. De spreker van Dorst & Lesser, Salony Saxena, was mijn favoriet. Dit was een heel enthousiaste dame die kwam vertellen over influencermarketing. Hierbij maakte ze gebruik van zowel positieve als negatieve cases uit het echte werkveld. In dit werkveld ben ik nu terecht gekomen bij Boxs, als content creator. Ik ben er verantwoordelijk voor de content creatie, een van de dingen waarmee ik mij het liefste bezig houd, van een muziekband genaamd De Grungblavers. De Adobe Premiere skills die ik in mijn vorige richting heb meegekregen, komen hier ook aan bod. Dit omdat ik tijdens mijn stage vaak met video mag werken. Daarnaast houd ik me bezig met de content creatie, content planning en de copy van een en showcooking. Meedenken aan nieuwe advertentie strategieën behoort ook tot het takenpakket en zo ben ik altijd wel met iets bezig.

To-do lijstjes en een strakke planning

Een typische stagedag start met mijn to-do list. Het eerste op de lijst is meestal om mijn posts van de dag klaar te maken, zodat die zeker gepost kunnen worden voor het einde van de dag. Meetings zijn een must in de creatieve sector waar men nu eenmaal vaak moet overleggen en de stand van zaken delen.

“Ik voel me nog steeds het schoolmeisje dat achteraf van deze mensen haar punten moet krijgen.”

De band met mijn collega’s is best oké. Iedereen is vriendelijk en probeert me steeds te helpen, maar anderzijds ben ik zelf heel afwachtend. Ik voel me nog steeds het schoolmeisje dat achteraf van deze mensen haar punten moet krijgen. Zelf hecht ik op de werkvloer veel belang aan een duidelijke planning die steeds op tijd klaar ligt. Net zoals in het schoolleven, pas ik deadline-mentaliteit en mijn organisatie skills ook toe op de werkvloer! 😉

De gouden tip: ga er voor!

Nu verwacht je zeker dat ik jou overtuig met de beste tips & tricks waardoor jij helemaal verkocht bent … Mijn beste tip: ga er gewoon voor! De studie op zich is heel leerrijk zowel qua kennis als skills voor op de werkvloer. Het digitale aspect is nu niet meer weg te denken voor een merk of bedrijf en deze digitale omgeving kunnen analyseren is een sterke skill voor verdere werkervaringen. Een ander voordeel als verkorter is dat je met jouw kennis van een vorige richting al een stapje verder staat dan de rest.

Na mijn verkort traject wil ik beginnen met werken. Zoals eerder vermeld, heb ik voor een deel deze richting gekozen, omdat ik mezelf nog niet klaar voelde om te starten met werken. In tegenstelling tot vorig jaar ben ik nu meer dan ooit klaar om aan de slag te gaan. Tegen een job in de lifestyle business samen met een mix van content en performance zou ik dus absoluut geen nee zeggen!