Lees hier meer over het plan van Lukas in online communicatie - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Lees hier meer over het plan van Lukas in online communicatie

Lees hier meer over het plan van Lukas in online communicatie

And… send! Daar gaat mijn zevende mail van de dag, tijd voor een koffietje en wat ontspanning! Ik ben Lukas, 21 jaar en student Digital Media Manager. Dit is een diploma dat ik in één jaar kan doen, aangezien ik al een diploma Marketing haalde.

Alle opendeurdagen bezocht

Waarom ik nog een extra jaar ging studeren? Ik miste nog iets. Na mijn opleiding Marketing aan Odisee Hogeschool, had ik het gevoel dat mijn digitale skills nog niet on point waren, aangezien er tijdens de opleiding weinig aandacht aan geschonken werd. Een goede vriendin van me stelde dan voor om Digital Media Manager te studeren. Het leek me wel interessant, maar ik was nog niet overtuigd.

Het was voor mij belangrijk om alle mogelijkheden te verkennen dus ik besloot eerst alle opendeurdagen van hogescholen met de opleiding Communicatiemanagement af te schuimen. Uiteindelijk koos ik voluit voor Thomas More vanwege de praktijkervaring en algemene sfeer die er hangt. We zijn nu een half jaar later en mijn keuze bleek gegrond: de docenten zijn open, leuk in de omgang en staan altijd voor ons klaar. Daarnaast krijg ik veel praktijk tijdens expert classes, waar professionals uit het werkveld les komen geven over hun ervaringen.

“Er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Pingpong, kicker en poolen…  het kan allemaal! Soms is er zelfs een competitie tussen de stagiairs.”

Part of the team

Naast sfeer op school, vind ik de sfeer op stage ook heel belangrijk. Als er niet gelachen kan worden of er geen tijd is voor ontspanning, verloopt de werkdag zo traag. Gelukkig vond ik deze sfeer bij FamousGrey, een full service agency in Dilbeek.

Op mijn eerste dag was ik al meteen ‘part of the team’ en voelde ik me helemaal thuis. Op de werkvloer voel ik me niet gewoon dé stagiair. Ik mag alle vergaderingen bijwonen en wordt betrokken bij zo veel mogelijk projecten, van deskresearch tot social media campagnes voor grote en kleine klanten. Er is natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Pingpong, kicker en poolen… het kan allemaal! Soms is er zelfs een competitie tussen de stagiairs. Niet enkel ontspannen, maar ook werken in team vind ik zalig! Hierdoor leer ik superveel bij van mensen die bakken meer ervaring hebben.

De toekomst? Miljonair worden!

Door Digital Media Manager in één jaar te doen heb ik toch enorm veel ervaring opgedaan, zowel op vlak van digitale skills als in het werkveld. Ik heb geleerd om flexibel te zijn, niet alles loopt altijd even gestructureerd en soms kan er wel eens iets veranderen. Gelukkig kan ik hier goed mee omgaan, aangezien ik me een georganiseerde chaotische student vind.  Ik zorg ervoor dat alles op tijd klaar is, maar toch is mijn werkwijze vrij chaotisch, omdat ik graag veel dingen door elkaar doe. Daarnaast heb ik een netwerk kunnen opbouwen op school. Ik heb zalige mensen leren kennen in mijn klas en de docenten zijn ook echt kenners in hun vakgebied. Ik kan het alleen maar aanraden.

Wat mijn toekomst brengt? Goh, miljardair worden? Neenee, ik ben nu helemaal klaar om het werkveld in te duiken en een bedrijf te vinden waarin ik me verder kan ontplooien. Vanaf dan zie ik wel waar ik terecht kom, maar het zal sowieso iets met online communicatie zijn!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × vier =