Eindelijk de praktijkervaring die ik miste - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Eindelijk de praktijkervaring die ik miste

Eindelijk de praktijkervaring die ik miste

Hallo, ik ben Inte, 23 jaar en studente Digital Media Manager aan Thomas More Mechelen. Waarom ik voor Digital Media Manager koos? Omdat ik nood had aan extra praktijkervaring, en een extra diploma was mooi meegenomen.

 

Een waardevol 3de diploma, waarom niet?

Voordat ik aan deze opleiding begon had ik al een diploma marketing op zak en mijn master in de bedrijfskunde behaald aan de VUB. Toch kon ik het niet laten om voor nog een jaartje extra te gaan. Ik voelde dat ik praktijkervaring miste en wou graag de digitale wereld ontdekken. De opleiding DMM beantwoordde helemaal aan die vereisten en sloot goed aan op mijn vorige opleidingen.

Tijdens onze expert classes krijgen we veel sprekers over de vloer. Ik vond ze allemaal heel interessant, want ik kon wel bij iedereen iets bijleren. Als ik toch een favoriet moet kiezen, ga ik voor Pivott. Tijdens zijn expert class kregen we de kans om deel te nemen aan een opdracht die (als je deze won) ook echt gepubliceerd werd. Onverwacht werd mijn advertentie post gekozen en nadien echt gepubliceerd wat natuurlijk super leuk was.

Gezonde stress, nergens voor nodig!

Momenteel loop ik stage bij Intracto. Ik ben onderdeel van het contentteam en werd al na de eerste dag opgenomen als een van hen. Ik mag me voornamelijk focussen op de taken van het content team en de interne marketing van de onderneming. Momenteel heb ik al vier fantastische weken achter de rug bij een zeer vooruitstrevende onderneming. Ik word heel goed begeleid en krijg de kans om veel verschillende opdrachten zelfstandig af te werken.

‘Ik word heel goed begeleid en leer enorm veel bij.’

De eerste dag ging gepaard met gezonde stress. Maar die was voor niets nodig, alles was tiptop in orde en ik kreeg onmiddellijk de eerste opdracht toegewezen. Elke stagedag is anders, in de ochtend check je wel standaard je e-mail en andere conversatie kanalen. Nadien kijk ik op het algemene platform waar de taken verdeeld worden en zo weet ik welke taken mijn dag gaan vullen. Persoonlijk vind ik alle opdrachten die ik mag doen leuk.

Ik leer er elke week bij, maar merk voornamelijk dat ik iets meer moet geloven in mezelf omdat ik wel degelijk dingen kan waarvan ik dacht ze niet te kunnen. Ik krijg natuurlijk altijd de nodige feedback en de kans om steeds mezelf te tonen. Dit maakt me sterker en zelfstandiger voor de volgende fase van mijn stage.

 

De goesting om bij te leren blijft

Na mijn stage hoop ik snel een vaste job te vinden. Zeker nu ik al twee diploma’s op zak heb en binnenkort mijn derde.

Als je een praktijkgerichte opleiding wil doen is DMM zeker een aanrader. Het is fijn om nieuwe mensen te leren kennen die net zoals jou gemotiveerd zijn om zich te specialiseren. Goesting om bij te leren is zeker een pluspunt! Blijf steeds open-minded en probeer van zoveel mogelijk vak domeinen te proeven. Alleen dan kan je bijleren en bepalen wat je graag doet.