Van de slechtste job ter wereld naar verder studeren - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Van de slechtste job ter wereld naar verder studeren

Van de slechtste job ter wereld naar verder studeren

Vandaag de dag 22 jaar, momenteel al 30 stagedagen achter de rug en op dit moment al drie tassen thee gedronken. Aangenaam, mijn naam is Chiara Cianciotto, een studente in het verkorte traject Digital Media Manager.
Of ik mezelf zie als de ideale student? Net niet. Ik probeer, met de nadruk op probeer, alles goed in te plannen, maar dat is ook dit academiejaar niet gelukt. Hierdoor heb ik samen met mijn groepje enkele deadlines van het vak Pitch gemist en tot 3-4 uur  ’s nachts moeten doorwerken…

“Na een zoektocht naar werk en de slechtste en raarste job ter wereld, besloot ik dat verder studeren toch een goed idee zou zijn.”

Voor dit verkorte traject had ik op Thomas More al een Bachelor Journalistiek behaald. Tijdens mijn opleiding liep ik stage bij Radio 2 Digitaal, daar merkte ik dat ik zelf nog niet zo digitaal was. Na het afstuderen in januari, een lange zoektocht naar werk en de slechtste en raarste job ter wereld, besloot ik dat verder studeren toch een goed idee zou zijn. Via een medestagiair bij Radio 2 en een vriendin, die beiden het verkorte traject al hadden gevolgd, ben ik bij DMM beland. Ze waren heel enthousiast over de opleiding, waardoor mijn interesse werd gewekt en ze mij in no-time konden overtuigen om mij in te schrijven. De lange stage heeft mij uiteindelijk volledig over de streep getrokken. Mijn stage van 10 weken in mijn Bachelor Journalistiek was misschien nét iets te kort.

Van gastlezing naar stageplaats

Afgelopen semester was mijn favoriete spreker Salony Saxena van Dorst & Lesser met een hele interessante gastlezing over influencermarketing. Toevallig loop ik nu ook stage bij dit bureau. Mijn stage zelf hier is leuk, maar iets minder contentgericht dan ik zelf had gedacht. Ik plan de posts en de advertenties in op sociale media en verzorg de webcare van verschillende grote bedrijven zoals LolaLiza, Renault, Nikon, Pandora … Verder help ik bij het maken van de content plannen en rapportages. Af en toe haal ik mijn Photoshop skills ook eens naar boven.

A video call a day 

Met de uitzonderlijke omstandigheden door het coronavirus begint mijn dag altijd op dezelfde manier: een webcare via een hangout-gesprek van een half uurtje. Vragen als “Hoe gaat het met iedereen?”, “Hoe ging het gisteren?”, “Wat staat er vandaag op de planning?” … zijn maar enkele voorbeelden die steeds aan bod komen. Na onze call is het tijd om alle social mediaberichten van onze klanten te beantwoorden. Wat ik daarna doe, verschilt van dag tot dag. De ene dag is dat een content plan opstellen, de andere dag maak ik een presentatie voor onze klant en ga zo maar even door. Ik heb altijd wel iets te doen! 😉 Op het einde van de dag sluiten we af waarmee we de dag begonnen zijn, een webcare.

Wat mij tijdens mijn stage is opgevallen is dat ik blijkbaar goed ben in presentaties maken en de juiste informatie daarin te verwerken. Mijn favoriete bezigheid tot nu toe was het opstellen van de contentkalender. Op de werkvloer vind ik het belangrijk dat er ruimte is om tussendoor even een babbeltje te slaan met mijn collega’s. Gelukkig ben ik met mijn gat in de boter gevallen en behandelen mijn collega’s mij totaal niet als dé stagiair, wat ik natuurlijk heel erg fijn vind.

Don’t give up, just yet! 

Niet opgeven is de boodschap! Ik heb vaak gedacht dat ik er niets van begreep en dat het allemaal te veel was, maar ik ben écht tevreden met mijn keuze. Het eerste semester was meteen het zwaarste, maar ook heel kort. En de, een pak minder stresserende, stage vliegt zo voorbij. Als verkorter heb je wel veel examens, dus op voorhand plannen is belangrijk.