Springuren, wat nu? - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Springuren, wat nu?

Springuren, wat nu?

De meeste studenten zijn er niet zo’n fan van. Als je op kot zit kan je al eens naar huis gaan, maar als pendelstudent is het urenlang wachten tot de volgende les begint. Desondanks kunnen ze soms toch eens goed van pas komen! Hieronder enkele ideetjes om de springuren door te komen op Thomas More:

Don’t stop until you’re done!

De meeste studenten spenderen hun springuren in de bibliotheek of in het Mediacafé om taken en opdrachten af te werken, wat zeker geen slecht idee is! In de bibliotheek van Thomas More (campus De Vest) is er altijd veel plek en is er plaats gemaakt voor studenten die in absolute stilte willen werken of voor studenten die groepsopdrachten moeten afwerken. In het mediacafé is het altijd iets drukker, deze ruimte wordt dan ook als eet- werkruimte gebruikt. Er hangt een leuke sfeer en er worden af en toe activiteiten georganiseerd… Wat het studeren net iets leuker maakt!

Languit in het gras

Tijdens de lente- en zomermaanden kan je lekker rondhangen in de Kruidtuin. Die kan je vinden als je de hoofdbaan rechtover de hogeschool oversteekt. De Kruidtuin is het grootste openbare park in Mechelen, makkelijk bereikbaar en is dan ook heel erg populair bij studenten. De tuin is gelegen langs de Dijlerivier en is ideaal om er te ontspannen. Lekker lunchen aan het water, gewoon opletten dat de eenden je eten niet stelen ;-).  Wanneer je er ’s avonds rondloopt kan je er zelfs de bekende vos van Mechelen tegenkomen! Geen paniek, de vos is een vriendelijk en tam dier.

Mechelen leeft!

Als je de Kruidtuin buitenwandelt langs de hoofduitgang kom je op “de Bruul” terecht. De Bruul staat bekend als dé winkelstraat van Mechelen en je kan er dus urenlang rondhangen. Daarnaast is de straat ook autovrij gemaakt en dus ideaal om tussen de lessen door een beetje te gaan winkelen. Naast grote ketens zoals Zara, H&M, Galeria Inno, … vind je hier ook vele kleine zelfstandige winkeltjes. Wanneer je de Bruul helemaal afloopt kom je op de Grote Markt terecht waar je allerlei cafés en restaurants tegenkomt verspreidt op het plein. “De Sava”, gelegen op de Grote Markt, is zeker een aanrader! Lekkere tapas geserveerd in een gezellig rijhuis, aan een voordelige studentenprijs. 1 woord: Njammie! Naast de Grote Markt zijn ook de IJzerenleen en de Vismarkt enorm populair bij studenten. Ook hier kan je allerlei winkels, koffieshops, smoothiebars en cafeetjes vinden!