How to survive DMM in het verkort traject: tips & tricks! - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

How to survive DMM in het verkort traject: tips & tricks!

How to survive DMM in het verkort traject: tips & tricks!

Een tweede diploma halen is niet niets, en al zeker niet als je in een omgeving terechtkomt waar alles nieuw is. Gemakkelijk nieuwe contacten leggen is niet voor iedereen weggelegd en dan komt er nog eens de volle lading aan opdrachten en leerstof bij. Het echte studentenleven is dus niet altijd even rooskleurig. Het vergt vaak veel stress, slapeloze nachten en eindeloze deadlines. Ben je in het verkort traject gestapt maar heb je toch nog je twijfels, dan kunnen onderstaande tips je misschien helpen:

#1 zoek contact met andere studiegenoten

Probeer te praten met andere studiegenoten en wacht niet te lang om contacten te leggen. Iedereen uit deze richting heeft vaak dezelfde interesses en uitgangspunten. Ook is het zo dat er vaak groepsopdrachten worden gegeven waardoor je automatisch een band opbouwt met anderen. Ben je meer introvert en niet zo sociaal aangelegd? Neem dan eens het initiatief om ’s middags samen te lunchen in het Mediacafé of neem deel aan buitenschoolse activiteiten, zo leer je elkaar beter kennen!

TIP: onthoud zeker de namen van de teamleden waarmee je samenwerkte!

#2 het juiste studiemateriaal

Vaak is het zo dat je als verkorter enkele belangrijke vakken van de voorgaande jaren mee opneemt zodat helemaal ingewerkt bent op het einde van de rit. Zorg er dus voor dat je aan het begin van academiejaar op de hoogte bent van welke cursussen of handboeken je moet bestellen. Wacht niet te lang anders wordt de wachttijd eindeloos en moet je op het einde van het semester verschillende vakken inhalen of dan pas beginnen te studeren. Begin ook op voorhand met alle leerstof bij te houden, zo voorkom je dat je aan het einde van het semester handenvol werk hebt. Heb je een vast plekje om te studeren of taken af te werken? Kleed dit plekje een beetje aan en maak het gezellig voor jezelf zodat dit het studeren wat leuker maakt.

TIP: ken je oud-studenten? Misschien kan je hun cursussen wel overkopen, dat bespaart een pak geld!

#3 wees voorbereid

Het is natuurlijk niet gemakkelijk al de verschillende taken en opdrachten op tijd af te krijgen en daarnaast nog eens te studeren. Maak het je jezelf wat makkelijker en breng structuur aan in je leerstof waardoor je altijd goed voorbereid bent. Maak bijvoorbeeld een begrippenlijst op voor jezelf of gebruik kleuren om een overzichtelijk schema te creëren. Al deze dingen zorgen ervoor dat snel en efficiënt kan gaan studeren. Naast handboeken komen er namelijk nog hopen PowerPoints bij. Zorg ervoor dat je deze allemaal bundelt voor de examenperiode begint, dat zorgt voor een pak minder stress.

TIP: maak een duidelijk overzicht van alle opdrachten en deadlines op papier of digitaal. Zo kan je alles op voorhand plannen en mis je geen enkele deadline.

#4 motiveer jezelf

Het is misschien soms ver te zoeken maar motivatie is heel belangrijk tijdens het studeren. Je hebt voor deze studierichting gekozen, ga er dan ook voor! Zorg voor klein subtiele reminders en beloon jezelf af en toe. Heb je net een hele dag les gehad en moet je nog heel die pitchopdracht afwerken? Neem dan eerst een lekker warm bad voor je er terug in vliegt. Of misschien nog beter, verander je gsm achtergrond naar iets waardoor je gemotiveerd geraakt. Zo krijg je net die extra boost motivatie wanneer je weer een Instagram-story wil checken terwijl je eigenlijk moet blokken.

TIP: knappe acteurs (vb. Zac Efron) kunnen meer doen dan je denkt!

#5 ontspan!

Ga eens sporten of iets drinken met vrienden, ontspanning is zeer belangrijk! Dit zowel voor als tijdens de examenperiode. Verder studeren, en zeker in een verkort traject, is zeker niet makkelijk maar ook niet onmogelijk. Voldoende ontspanning en rust om zo terug het hoofd leeg te maken doet wonderen.

TIP: Netflix and ch…icken nuggets zijn altijd een goed idee!