De zoektocht naar een stage binnen DMM - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

De zoektocht naar een stage binnen DMM

De zoektocht naar een stage binnen DMM

Stage lopen is een belangrijke stap in je hogeschool-carrière, maar ook bij de start van je carrière. Een stage is een eerste beroepservaring en een opstap naar de arbeidsmarkt. DMM gaat jou bij dit proces zo goed mogelijk begeleiden en ons doel is dan ook om iedereen zo snel mogelijk aan een vaste job te helpen.

Een stage binnen DMM, wat houdt dat in?

Elk jaar organiseert de opleiding Communicatiemanagement een stagebeurs. Dit jaar mocht Digital Media Manager hier ook aan deelnemen. Meer dan 30 bedrijven schreven zich in om kennis te maken met onze studenten. Op basis van een top 3 die de studenten moesten doorsturen, werden studenten met bedrijven gematcht. Een swipe to the right en hop, er was enkel nog een goed humeur en impressive CV nodig om een goede indruk na te laten op de eerste date met de potentiële stageplaatsen.

Hoe vonden onze studenten een stageplaats?

Een stageplaats vinden is voor veel studenten een stressvolle periode. Wat als bedrijven mij niet willen? Wat als ik nog geen stageplaats heb tegen de deadline? En zo zijn er nog veel meer vragen waar studenten mee zitten.Geen paniek, de docenten en stagementoren zullen jou hierbij wel helpen.

Enkele studenten hebben na de stagebeurs al een stage aangeboden gekregen, andere kregen een mailtje dat ze toch niet geselecteerd waren. Veel blije gezichten dus maar ook minder blije gezichten. Heel belangrijk is dat je nooit mag opgeven. Soms past jouw profiel gewoon niet bij het bedrijf, maar dat wil helemaal niet zeggen dat er geen enkel ander bedrijf is waar jouw profiel wel past. De makkelijkste manier om aan een stageplaats te geraken is natuurlijk via via. Indien je een persoon kent die bij een communicatiebureau werkt, is het makkelijker om ergens binnen ter geraken. Dit kan ook via vrienden of familieleden zijn.

Het verhaal van een studente DMM

Laure Van der Keelen, student DMM, is op de stagebeurs ook gaan luisteren bij drie bedrijven. Ze zette haar beste beentje voor en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Bij eentje mocht ze op tweede stagegesprek en een andere mocht ze meteen beginnen. En toen werd het kiezen, wat een luxeprobleem!

Een stageplaats zoeken: enkele tips

1. Zoek tijdig een stageplaats, begin zo snel mogelijk!
2. Kies bedrijven in de lijn van je interesse
3. Stel een originele CV en motivatiebrief op, aangepast aan het bedrijf waar je solliciteert
4. Ga zoveel mogelijk op stagegesprek! Zo oefen je je skills en wordt het na verloop van tijd makkelijker
5. Blijf steeds jezelf tijdens je stage, zo verloopt het contact met je collega’s vlot en gaan ze je zeker accepteren