Drie studenten, één doel: digitale skills bijleren! - Digital Media Manager
+32 496 86 44 05 peter.vanedom@thomasmore.be
Inschrijven

Drie studenten, één doel: digitale skills bijleren!

Drie studenten, één doel: digitale skills bijleren!

#1 Joke; studente universiteit

Meet Joke (23). Na haar studies Taal en Letterkunde aan Odyssee was ze wat in de war. Ze wist niet of ze zou verder studeren of gaan werken. Ze besloot uiteindelijk om een sabbatjaar te nemen en te gaan reizen to the land down under… Australië (als dat niet duidelijk was). Gedurende één jaar heeft ze met volle teugen genoten van haar time off. Maar aan elk mooi verhaal komt een eind en Joke moest de realiteit onder ogen zien. Ze besloot om toch verder te studeren en koos voor de richting DMM.

Waarom heb je besloten om verder te studeren?

Ik had na mijn masteropleiding niet het gevoel dat ik klaar was om te gaan werken. Ik heb heel weinig praktijk gezien tijdens mijn studies. En dit is iets waar bedrijven naar op zoek zijn wanneer ze mensen aanwerven.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik had na mijn sabbatjaar besloten om verder te studeren, maar er waren wel 2 voorwaarden.
Ten eerste mocht de opleiding maar één jaar duren en ten tweede moest er een stage inbegrepen zijn. Ik ben op zoek gegaan naar opleidingen die beide zaken zeker hadden en heb letterlijk ‘opleidingen van 1 jaar’ ingetikt in Google en kwam de website van Thomas More tegen. Ik ben dan terecht gekomen op de pagina met alle afstudeerrichtingen van communicatiemanagement en kwam DMM tegen. Ik heb de school gecontacteerd om te vragen of ik in aanmerking kwam om het verkort traject DMM te volgen in één jaar tijd en werd in contact gebracht met Peter. Dit was perfect mogelijk.

Waarom heb je voor deze studierichting gekozen?

Ik was heel geïnteresseerd in het digitale en dit miste ik in mijn vorige opleiding. Ook toen ik na mijn studies vacatures bekeek, was er altijd vraag naar digitale skills. De beschrijvingen van de jobs spraken mij enorm aan, maar ik wist dat ik niet in aanmerking kwam voor zulke jobs.

Zijn er zaken die je deden twijfelen om de richting te volgen?

Ik was al een tijdje ‘out’ door te gaan reizen en vroeg me af of ik dit wel zou aankunnen. En hoe ben ik uiteindelijk toch overtuigd geraakt om de richting te volgen? Vrienden van mij hadden de richting gevolgd en hadden meteen een job. Na de gesprekken met die vrienden was ik nog meer overtuigd om de richting te volgen.

Is het een zware studie?

Ik moet wel eerlijk zijn dat het eerste semester wel heel heftig is geweest voor mij. Ik had nul voorkennis van bepaalde zaken en daardoor was mijn rooster wel iets drukker dan die van een marketing of communicatiemanagement student. Ze hebben hier een heel andere aanpak in vergelijking met de universiteit. Het is niet gewoon luisteren en kennis opdoen, hier is het heel praktijkgericht en moet je tijdens het jaar ook heel hard werken.

 

“Zeker niet twijfelen om de richting te volgen! Het is zeker een aanrader en het staat heel mooi op je cv!” – Joke  Verschueren

Leuke kanten van de richting DMM?

Alles wat ik tot nu toe heb geleerd is volledig nieuw voor mij en ik heb al heel wat digitale skills opgedaan. Er is een stage inbegrepen en ook het feit dat er heel wat verkorters zijn waarmee ik een band heb opgebouwd. Wat ook heel leuk is, is dat je in contact komt mensen uit het vak en ze hun ervaringen en tips met ons delen.

Leukste project waaraan je tot nu toe hebt mogen werken?

Bijna elke Challenge Day. In het bijzondere de Challenge Day rond Carrefour. We moesten een campagne maken rond Black Friday.

Minder leuke kanten van de richting?

Druk lessenrooster, waardoor het werk zich kan opstappelen en het soms een beetje stressen is. Ik wist op voorhand niet echt wat sommige vakken allemaal inhield, maar dat ligt een beetje aan mezelf. Ik had hier misschien wat meer rond moeten researchen. En tot slot moet ik in het tweede semester naast mijn stage nog een vak opnemen, omdat dit vak enkel in het tweede semester wordt gegeven. Dat was wel best lastig.

Waar zal jij stage lopen en welke taken zal je daar mogen uitvoeren?

Bij WPG uitgeverij. Mijn taken daar zijn voornamelijk de social media onderhouden, de website up-to-date houden en blogposts schrijven, nieuwsbrieven opstellen en uitsturen. Mijn taken zijn heel content gericht.

Jouw goede raad aan toekomstige DMM studenten?

Zeker niet twijfelen om de richting te volgen. Het is zeker een aanrader en het staat heel mooi op je CV.

 

#2 Natacha; studente hogeschool


Natacha Decorte (24), heeft haar bachelordiploma Marketing op zak. Na haar studies is ze een halfjaar gaan werken en kwam ze terecht bij het modebedrijf ZEB, waar haar liefde voor digitale marketing is ontstaan.

 

Waarom heb je besloten om verder te studeren?

Zoals veel studenten die net zijn afgestudeerd, had ik na mijn studies niet meteen het gevoel dat ik kon solliciteren voor de jobs die mij interesseerden.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Via een vriendin van mij die net zoals mij Marketing had gestudeerd op KDG, maar één jaar vroeger was afgestudeerd.

Waarom heb je voor deze studierichting gekozen?

Ik heb tijdens mijn laatste jaar een stage moeten lopen en had daar helaas niet veel bijgeleerd. Op KDG werd de focus meer op sales gelegd. En ik wist dat ik helemaal niets met sales wou doen na mijn studies. Toen ik ben beginnen werken bij ZEB was er ook een online marketing afdeling. Ik was enorm geboeid door wat ze daar allemaal deden en wou mij meer verdiepen in het digitaal aspect van marketing. Een vriendin van mij had mij al eens aangesproken over DMM en vertelde me dat de richting DMM mij veel zou bijleren en een meerwaarde zou zijn aan mijn marketingdiploma. Ik was meteen verkocht.

Waren er zaken die je deden twijfelen om de richting te volgen?

Eigenlijk enkel het feit dat de school in Mechelen is. Ik kende niemand op deze school, kende de stad niet… Ik was bang dat ik er een beetje verloren zou lopen.

En hoe ben je uiteindelijk toch overtuigd geraakt om de richting te volgen?

Ik was al overtuigd door mijn vriendin. Omdat ze zo lovend over DMM en Thomas More sprak. Maar na de infodag en na een kort gesprek met Peter (eindbaas van DMM) was ik 200% overtuigd om de richting te volgen.

 

“Op KDG had ik meer het gevoel dat ik maar een nummer was, dat
gevoel heb ik hier op Thomas More niet.” – Natacha Decorte

Is het een zware studie?

Als verkorter en met mijn marketing achtergrond was het wel haalbaar. Je moet veel doen tijdens het schooljaar zelf, maar het is wel haalbaar. Ik heb ook het geluk gehad dat er een paar vakken wegvielen voor mij omdat ik marketing heb gestudeerd. Dit zorgde ervoor dat mijn lessenrooster iets minder druk was als dat van een student met een diploma office management.

Leuke kanten van de richting DMM?

Op KDG had ik meer het gevoel dat ik een nummer was. Dat gevoel heb ik hier op Thomas More helemaal niet. En dit vind ik heel fijn!

Leukste project waaraan je tot nu toe hebt mogen werken?

De Challenge Day bij Carrefour. We moesten een campagne rond Black Friday uitwerken.
Minder leuke kanten van de richting? Prepare yourself voor de chaos! Ik kom van een school waar planning en structuur heel belangrijk is… En wanneer je DMM volgt is dat niet altijd het geval. Het is een beetje zien wat het wordt van week tot week … Er wordt ook verwacht dat je toch bijna altijd aanwezig bent tijdens de lessen. Dat was persoonlijk wel wat aanpassen voor mij.

Waar zal jij je stage lopen? En welke taken zal je daar mogen uitvoeren?

Ik mag mijn stage bij Carrefour doen. Mijn taken zijn daar voornamelijk content uitschrijven, strategie uitwerken en e-merchandising. Deze job omschrijving paste volledig aan bij hetgeen dat ik wou doen.

Jouw goede raad aan toekomstige DMM studenten?

Als je voelt dat je nog niet klaar bent om te gaan werken en je bent geïnteresseerd in DMM, dan moet je dit zeker doen want het is een mooie aanvulling op je diploma.

#3 Loraine; werkte full-time


Van Store Manager naar studente Digital Media Manager. Zeg hallo tegen
Loraine Ngalula (24), die dit jaar besloot om een carrièreswitch te
maken. Je studies herpakken na bijna 2 jaar full time te hebben
gewerkt is niet gemakkelijk, maar Loraine ging deze uitdaging aan.

 

Waarom heb je besloten om verder te studeren?

Ik was op zoek naar een nieuwe en uitdagende job, één die meer marketinggericht was. Ik kwam heel vaak vacatures tegen waar ze een digital markteer zochten. Ik vond altijd elke job omschrijving super interessant, maar ik wist dat ik voor zulke jobs niet kon solliciteren, omdat ik te weinig kennis had en uit een heel andere branche kwam.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Via mijn beste vriendin. Zij ging de richting volgen en heeft mij deels overtuigd om dit ook te doen. Ik heb ook overwogen om een postgraduaat te doen, maar die waren veel te duur. En in de meeste postgraduaten waren stages niet inbegrepen.

Waarom heb je voor deze studierichting gekozen?

Ik heb heel hard getwijfeld tussen PR, Reclame en DMM. Uiteindelijk is het DMM geworden omdat ik wist dat er heel veel vraag is op de arbeidsmarkt naar digital marketeers.

Welke zaken deden je twijfelen om de richting te volgen?

Ik twijfelde eerder aan mezelf. Of ik het wel zou aankunnen om weer naar school te gaan. Het is ondertussen bijna meer dan 2 jaar geleden voor mij omdat ik hiervoor fulltime heb gewerkt.

Hoe ben je uiteindelijk toch overtuigd geraakt om de richting te volgen?

Deels door mijn beste vriendin en deels door Peter tijdens de infodag. Ik ben naar de opendeurdag gegaan en heb daar met enkele docenten en leerlingen gesproken en uiteindelijk sprak DMM mij het meeste aan. Het lessenpakket en het feit dat je na deze opleiding gegarandeerd een job hebt, waren allemaal ook weer drivers voor mij.

 

“Ik had mezelf beloofd om nooit meer naar school te gaan na mijn
vorige studies … But hey look at me now!” – Loraine Ngalula

Is het een zware studie?

Ja en neen. Ja, omdat er wel verwacht wordt dat je altijd aanwezig bent tijdens de lessen en er worden ook veel taken meegegeven. Wat niet slecht is, want zo leer je enorm veel bij. En neen, omdat ik een marketing diploma heb vielen er wel enkele vakken weg, dus ik had geen druk lessenrooster vergeleken met andere studenten.

Leuke kanten van de richting DMM?

Het lessenpakket en de begeleiding. We krijgen namelijk lessen/workshops van mensen die in de branche werken en enkele van hen begeleiden ons ook tijdens verschillende opdrachten. En natuurlijk ook het feit dat het heel praktijkgericht is.

Leukste project waaraan je tot nu toe hebt mogen werken?

Het pitchproject. Mijn team moet een project uitwerken voor Medialaan. Het is heel hard werken en het is niet altijd even gemakkelijk, maar ik heb zo wel enorm veel bijgeleerd.

Minder leuke kanten van de richting?

DE CHAOS! Ik ben iemand die heel graag gestructureerd werkt en graag planningen maakt. En bij DMM verloopt het niet altijd zo. Ik kom ook van een school die heel gestructureerd te werk ging en ik geef toe dat ik af en toe wel moeilijkheden heb gehad met die chaos.

Waar zal jij je stage lopen? En welke taken zal je daar mogen uitvoeren?

Ik mag mijn stage lopen bij Online Heroes in Antwerpen. Ik ga mij vooral bezighouden met alles wat te maken heeft met social. En daarnaast zal ik ook wat advertsing en webbeheer doen.

Jouw goede raad aan toekomstige DMM studenten?

Prepare yourself for the chaos! Maar deze richting is zeker een aanrader en je zult enorm veel bijleren op een korte tijd!